Arganolie til sart hår

Der er god grund til at gøre dig grundige overvejler før du køber et nyt plejeprodukt. Lige meget om det er en shampoo, en balsam eller en lotion, så er der stor sandsynlighed for, at du bruger en eller flere af disse produkter dagligt. Uheldigvis er mange af disse fyldt med kemikalier, og når kemikalierne fra forskellige produkter kombineres, så kan konsekvenserne på længere sigt bliver meget uforudsigelige.

Det er derfor en rigtig god idé at vælge naturprodukter til selvpleje. Et godt eksempel på et sundt og naturligt alternativ er arganolie, der i dag kan købes i mange helseforretninger.

Hvad er arganolie?

Arganolie stammer fra Argantræet, der primært findes i Marokko. Selve olien bliver udvundet af træets nødder, hvilket lokalbefolkningen har gjort i århundreder. Umiddelbart kan det virke som alle andre olier, men omfattende undersøgelser viser, at der er mange sundmæssige fordele ved at bruge den i hverdagen. Olien er fyldt med antioxidanter, som amerikanske forskere har vist, kan modvirke kræft. Dette er især bemærkelsesværdigt, når man tænker på, at kemikalierne i mange andre plejeprodukter er forbundet med kræftfremkaldende egenskaber. Når du bruger arganolie, så er det ikke kemikalier, der får kroppen til at fremstå sund. Olien sætter gang i fornyelsen af kroppens celler, og det kan mærkes. Hvis du er blevet tændt så finder du det fx. her: http://www.bellabellacci.com/da/arganolie/

Hvorfor skal jeg undgå kemikalier?

Umiddelbart vil nogen føle, at det er en overreaktion at udskifte alle ens plejeprodukter, bare fordi der er kemikalier i og erstatte dem med ting som arganolie. Kemikalierne ville heller ikke være et problem i samme grad, hvis de bare skulle bruges uden på kroppen. Uheldigvis så er vores kroppe levende organismer, og det betyder at vores hud optager plejeprodukterne – inklusiv kemikalierne, der nemt spreder sig til hele kroppen igennem vores blod.

Undersøgelser viser, at det faktisk er over halvdelen af de kemikalier, der for eksempel er i en fugtighedscreme, der bliver optaget i vores krop. I løbet af en livstid kan det blive til rigtigt mange kemikalier – især når der findes sunde og billige alternativer, der ikke alene er frit for kemikalier, men også er fyldt med vitaminer. Af samme grund kan arganolie bruges til alt fra hud- og hårpleje til et regulært kosttilskud i starten af hver ny dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *